Direct contact +31 299 68 42 26

Jac. de Vries bestaat dit jaar 50 jaar!

Jac. de Vries begon 50 jaar geleden als zelfstandig elektrotechnisch installateur. Hij pakte alles aan. Van elektrische installaties op zeilboten tot spuitcabines en lantaarnpalen.  Als er behoefte was aan elektrotechniek, dan wist Jac. de Vries de oplossing.

Het begon met een kleine locatie in Amsterdam waar al snel een schuurtje in den Ilp bij moest om de apparatuur en materiaal kwijt te kunnen. Het succes kwam al snel en daarmee een flinke groei.

Maar met het succes kwam ook de behoefte aan vakkundig personeel, waardoor de grotere industriële bedrijven ook terecht konden bij Jac. de Vries Elektrotechniek. In steeds meer industriële branches vond men de weg naar Jac. de Vries Elektrotechniek. Specialist in elektrotechnische installaties voor de industrie.

Verhuisd naar de Middenbeemster

 In 1970 verhuisde het bedrijf naar Middenbeemster. Hier kon het bedrijf de vraag naar professionele oplossingen beter aan en daarmee de vraag uit andere markten. In 1975 verhuisde Jac. de Vries Elektrotechniek wederom naar het industrie terrein in Middenbeemster, vanwege aanhoudende groei. In 1982 heeft Jac. de Vries infraroodtechniek B.V. opgericht, gespecialiseerd in drooginstallaties voor de grafische industrie, maar ook installaties voor de voedselindustrie en verpakkingsdrukkerijen.

In 1994 werd een gespecialiseerde bedrijf in elektrotechnische verwarmingselementen overgenomen. Het bedrijf van de gebroeders Sterringa, genaamd GESTA B.V. welke was opgericht in 1937. Onder de nieuwe naam Jac de Vries GESTA B.V. werden know-how, inboedel en personeel ingezet om in combinatie met de elektrotechnische achtergrond een kwaliteitsbedrijf voort te zetten.

Kortom, bij de Jac. de Vries bedrijven is een veelvoud aan disciplines en technieken beschikbaar.

4 zusterbedrijven met synergie.

Er zijn ondertussen 4 gespecialiseerde zusterbedrijven met als basis elektrotechniek. Zonder op zij te gaan voor andere verbonden technieken als pneumatiek, hydraulica, plaatwerk, licht constructiewerk en dergelijke, staan ze klaar voor vele mogelijkheden en toepassingen.

De onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring stimuleert en staat garant voor topservice, vakkennis en innovatiekracht.

Deze bedrijven vallen onder Jac. de Vries Beheer B.V. van waaruit de zakelijke verantwoordelijkheden gecontroleerd en geregeld worden.

Tezamen een prachtige bedrijvengroep die als motto heeft:

“Problemen bestaan niet, oplossingen wel.”